Murat Boyla- IDC Summit 2014 Etkinliği Firmalara Neler Kazandırıyor?

 

Wise TV: IDC Summit 2014 etkinliği firmalara neler kazandırıyor?

Murat Boyla: Nacizane bir öneri olarak herkesin iyi yaptığı ve iyi bildiği işe odaklanması gerek. Derinleşmesi gerek. Her alana ve her kulvara saldırmak doğru değil o zaman çok bir verim alınamıyor. Biz Data Market olarak, iyi bildiğimiz uzmanlaştığımız alanlarda daha da derinleşmeye devam edeceğiz. Mevcut müşterilerimizle de daha katma değerli projeler sağlamaya çalışacağız. Hedef ve sonuç odaklı biriyim, rakamları da severim. IDC eventlerinde de bu doğru bilgiler, datalar, bize gelen rakamlar ve pazarla ilgili bilgilendirmeleri çok kıymetli ve değerli buluyorum. Kendilerine sizin aracılığınızla da bu fırsatta teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu eventlere devam ederler biz de hep birlikte bu evente katılırız. Benim açımdan çok faydalı bir event ve herkes açısından da öyle olduğuna inanıyorum.

Wise TV: Bilgi güvenliğinin geleceği nasıl şekilleniyor?

Murat Boyla: Bilgi güvenliği iki şekilde yürüyecek. İlk olarak, kişisel olarak insanların bilgileri. Bunları kendi sakladıkları alanlar yetmeyeceği için güvenli vs. olması için bugün Bulut bilişim dediğimiz ileride diğer konseptlere kayacak mecralarda saklayacaklar çünkü onlar için önemli bir data ve  kaybetmek istemeyeceklerdir. Bunun dışında ülkemizde de diğer ülkelerde olduğu gibi yasal ve hukuki süreçler bu platforma geçecek. Bugün bir e-fatura, e-devlet konsepti altındaki kayıtlı elektronik posta, e-imza bu gibi şeylerin de bir sistemden geçerek güvenli bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Bilgi güvenliği kurumsal ve kişisel olarak ikiye ayrılacak kullanıcılar ikisini de kullanacaktır. Günün sonunda belki bireysel kullanacaklar ama sağladığı hizmet ve kapsam alanı olarak farklılık gösterecek.

Wise TV: Bilgi teknolojileri alanında 2014 beklentileri nelerdir?

Murat Boyla: 2014, IDC’nin sunumuna da benzer, IDC ile 3 yıldır bu event’e katılmaktayız. Bizim öncelikle alanlarımız ise büyük data, verinin analizi ve  işlenmesi, değerlendirilmesi, aktif raporların sunulması, bu bilgileri arkada saklayan sistemler, sistemlerin güvenliği ve erişebilirliliktir. Erişebilirlikle, son kullanıcıların 7/24 güvenli bir şekilde ulaşması ve bunun için bulut bilişimden diğer teknolojilere kadar birçok alanda sektörümüzde gelişme olacağını düşünüyoruz. 2014 bu konu ağırlıklı olarak geçecektir. Paralel olarak Data Warehouse dediğimiz, Microsoft’un da sağladığı çözümler de sektöre hız kazandıracaktır. Bunların hepsine büyük bir bilgi kütüphanesinde, bir bilgi fabrikasının başlangıcı diyebiliriz. Bugün çalıştığımız kavramlar ve konseptler, bizim Data Market olarak inancımız doğrultusuyla 2016-2017 yılı itibariyle Information Factory dediğimiz, bir bilgi fabrikasına dönüşecek. Biz de bu fabrikanın parametreleri ve taşları üzerine çalışıyoruz, müşterilerimize bu sunumları ve hizmetleri sağlamaya çalışıyoruz.

Önceki İçerik

Microsoft AI Yetkinliğini CEMA Bölgesinde Alan İlk ve Tek İş Ortağıyız

Sonraki İçerik

Murat Boyla- Bilgi Teknolojileri Alanında 2014 Beklentileri Neler?